lauantai 22. toukokuuta 2010

Puutarhassa kukoistaa


Nyt oli taas pakko kuvailla pihan kukkijoita. Säilyvät näin muistoissa paremmin.

Valkoiset omenankukat sinistä taivasta vasten.

Basilikakylvösten palleroiset lehdet.

Helmililjat

Viimevuotiset orvokit kukkivat taas runsaina.

Mummolakukka särkynyt sydän aloittelee jo kukintaansa.

Syreeneissäkin on jo isot nuput. Tuntuu, että kesä tulvahti ihan hetkessä täyteen loistoonsa. Iltaisin ei malttaisi mennä ollenkaan nukkumaan, kun ilman viilennyttyä on pitänyt nuuhkia pihalla kukkien tuoksuja ja kuunnella mustarastaan laulua. Tietokoneen ääressäkään ei tahtoisi viettää aikaa, joten bloggailutkin ovat jääneet vähiin.

Voikaahan hyvin!

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Äitienpäivää!

Hyvää äitienpäivää kaikille naisille. Olet sitten äiti pienille tai isoille ihmisenaluille, äiti koiralle, kissalle, hamsterille tai sängynpäädyssä nököttävälle pehmonallelle tämä päivä on omistettu meille!

Aamulla oli hauska odotella poikien onnittelusaattuetta. Uniset pörröpäiset pojat pyjamissaan hiippailivat sängyn reunalle ja  ojentelivat posket punaisina omatekemiään lahjoja.
Nämä on niitä aamuja, joita varmastikin vanhana muistelee silmäkulmia pyyhkien.

Esikoinen oli tehnyt tuon lehmätaulun ja kortin. Taulun kehykset oli nikkaroitu veistotunnilla ja taulu aplikoitu tekstiilityön tunneilla ompelukoneella. Kaksoset olivat askarrelleet kukkakortit ja puiset leppäkertut. Mieheltä sain uuden muumimukin.

Aamulenkki tehtiin Ruissalossa pienessä tihkusateessa. Sinne oli ilmestynyt uusi geokätkö, jonka etsimme ja samalla reippailtiin vanhassa tammimetsikössä. Harmi kun ei tullut kameraa mukaan, siellä kun oli maa aivan valkoisenaan valkovuokkoja.

torstai 6. toukokuuta 2010

Kevättä puutarhassa


Puutarhassa kevät etenee vauhdilla. Nurmikko jo vihertää, puut puskevat hiirenkorvia ja perennat nostelevat päitään. Vuorenkilpien kukinnot kyyristelevät vielä lehtien suojassa odottelemassa sitä lämmintä päivää, jolloin ne voisivat ponkaista ylös ja avata kukintonsa.

Särkynyt sydän puskee tanakan näköisiä lehtiä.

Viinimarjoissa on jo hyvät lehdenalut.

Tulppaaniarmeija odottaa käskyä avata nuppunsa.


Unikkojen karvaiset lehdet peittävät kohta alleen kukintaansa lopettavien pikkusipulikukkien jäänteet.